GTA 5 Ayar Detayları ve Öneriler

1. Vsync
Ekran kırılmalarını biliyorsunuzdur.Bunu engellemek için yapılmış bir sistem.Monitör ile ekran kartınızı senkronize eder.Eğer high ayarlarda oynamıyorsanız açmanız mantıklı olmaz.
2. Ekran Boyutu
GTA 5 diğer oyunların aksine tam ekran oynarsanız daha çok performans verir.
3.FXAA 

Performansa ÇOK AZ etki ediyor. Görselliği ORTA SEVİYEDE etkiliyor. Açmanızı öneririm.
4. Population Variety
Bu ayarı çok soran oluyor.Bunun türkçe karşılığı Nüfus Çeşitliliği.Bunu açtığınızda bellek kullanımının arttığını görürsünüz ama fps konusunda sıkıntı yaşatma ihtimali var size.Eğer bunu açmazsanız hep aynı adamları görürsünüz :) 
5. Population Density
Nüfus yoğunluğu.Eğer max yaparsanız fps konusunda sıkıntı çıkarmaz fakat biraz sıkıcı oluyor oyun :) 
6. Distance Scaling 
Oyunda ki görüş mesafesi.Çok fazla açmanızı önermiyorum orta ayar ile high pek fark yok 4k veya 2k oynamadığınız sürece :) Cpu,ram ve gpuya bindirdiği yükü bilmek istemezsiniz :)
7. Texture Quality 

Doku kalitesi ayarları.Performansa ORTA SEVİYEDE etki ediyor. Görselliği ÜST SEVİYEDE etkiliyor. High / Very High ikilisinden birinde sabitleyebilirseniz harika olacaktır. 

8. Shader Quality 

Performansa ÜST SEVİYEDE etki ediyor. Görselliği ÇOK AZ etkiliyor. Texture Quality'i High / Very High'a alıp buradan kısmaya gidebilirsiniz. Gözle görülür bir değişme olmayacak. 

9. Shadow Quality 

Gölge ayarları.Performansa ORTA/ÜST SEVİYEDE etki ediyor. Görselliğe olan etkisi göreceli... Ben pek umursamadığım için kıstım. Burada karar sizin. 

10. Reflection Quality 

Yansıma kalitesi ayarları.Performansa ÜST SEVİYEDE etki ediyor. Görselliği ORTA/ÜST seviyede etkiliyor. Ben Reflection'dan pek vazgeçemediğimi söylemeliyim. Yine de çok da umursamayabilirsiniz. Deneyin ve gözlemleyin, bakalım düşük seviyede gözünüze batacak mı... 

8. Water Quality 

Adındanda anlayacağınız gibi su kalitesi.Performansa ALT SEVİYEDE etki ediyor. Kökleyebilirsiniz. 

9. Particles Quality 

Parçacık kalitesi ayarları.Performansa ORTA SEVİYEDE etki ediyor. Görselliği ORTA/AZ etkiliyor. Buradan kısıntıya gidilebilir, aklınızda bulunsun.Altta ki ayar ile bu ayar bilgisayarınızı çok yorar :)

10. Grass Quality 

Ot kalitesi.Performansa ÜST SEVİYEDE etki ediyor. Görselliği AZ etkiliyor. Burayı özellikle kırmızı yazıyorum, daha fazla FPS istiyorsanız kessinlikle bu ayarı kısmalısınız. 

11. Post-FX / Motion Blur Strenght 

Performansa ÜST SEVİYEDE etki ediyor. Görselliği ORTA etkiliyor. Motion Blur sevmiyorsanız bu ayarı iyice kısmak (hatta kapatmak) oyunu inanılmaz ferahlatacak. Oyunun Motion Blur özelliğini başarısız buluyorum ben. Bana kalırsa kapalı halde bir deneyin. 

12. In-Game Depth Of Field 

Performansa ORTA SEVİYEDE etki ediyor. Görselliği ORTA seviyede etkiliyor. Bu ayarı arttırırsanız uzak mesafe çizimleri biraz daha net olacaktır. Derinlik hissi kazandırır. Lakin bu da vazgeçilemez değil, kısılabilir. 

13. Ambient Occlusion 

Yüz çizimi kalitesi.Performansa ORTA SEVİYEDE etki ediyor. Görselliği ORTA seviyede etkiliyor. Google'dan bir kaç görsel aratın bu özelliği yazıp. Sizin için önemine göre karar verirsiniz. 

14. Tessellation 

Performansa DÜŞÜK seviyede etki ediyor. Görselliği ORTA seviyede etkiliyor. Köklenesi ayarlardan, kısılması için hiçbir sebep yok. 

Yorumlar

Yorum Gönder